Program Duhovno izpopolnjevanje na UL TEOF obsega 40 ECTS, deset predmetov, in se izvaja dve leti. V študijski program so vabljeni vsi, ki želijo: osebnostno in duhovno rasti, poživiti teološko-duhovno znanje in delo z ljudmi, strokovno okrepiti delo pričevanja v veri, odkrivati srčiko nove evangelizacije in pastoralne prenove v Cerkvi na Slovenskem, bolj celostno odgovoriti na pastoralne izzive, postati osebni duhovni spremljevalec in voditelj manjših skupin (molitvene, biblične, zakonske ipd.), postati usposobljen za vodenje duhovnih programov v okviru župnije, v domovih duhovnosti in v drugih cerkvenih in kulturno-prosvetnih ustanovah.

V njem sodeluje šestnajst profesoric in profesorjev Teološke fakultete: prof. Jože Krašovec, prof. Stanko Gerjolj CM, prof. Bogdan Kolar SDB, prof. Jožef Muhovič, prof. Slavko Kranjc, prof. Maksimilijan Matjaž, doc. Bogdan Dolenc, doc. Mari Jože Osredkar OFM; doc. Ivan Platovnjak DJ, doc. Miran Špelič OFM, doc. Irena Avsenik Nabergoj, doc. Samo Skralovnik, as. Iva Nežič Glavica, as. Matjaž Celarc, as. Damijan Ristić DJ, as. Nikolaj Aracki Rosenfeld OCist.

Predavanja so oblikovana tako, da lahko pri njih udeleženci aktivno sodelujejo. Aktivnost je dodatno spodbujena s samostojnim študijem, ki ustreza tudi (p)osebnemu interesu, usmerjenosti in potrebi posameznikov, s seminarskimi oblikami dela in z različnimi praktičnimi vajami. Predavanja potekajo enkrat tedensko ob sredah, od 16.30 do 20.45. V vsakem študijskem letu sta dve dvodnevni teoretično-izkustveni srečanji, po dogovoru z udeleženci. Program se izvaja na Teološki fakulteti v Ljubljani, Poljanska cesti 4. Predavanja se bodo začela oktobra 2019.

V študijski program za izpopolnjevanje Duhovno izpopolnjevanje se lahko vpišejo diplomanti prvo ali drugo stopenjskih študijskih in višješolskih programov. Slednjim lahko Komisija za študijske zadeve UL TEOF določi diferencialne izpite.

Vpis je do 15. septembra 2020.

Dodatne informacije lahko dobite tudi pri koordinatorju programa Ivanu Platovnjaku, GSM: 051/613–373, e-naslov: Ivan.Platovnjak@teof.uni-lj.si in pri tajnici programov izpopolnjevanja ge. Ani Rožman, 064229950, referatizp@teof.uni-lj.si.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.